Bij het familiebedrijf M. van Ommen Trading – Zwolle zitten we zeker niet stil en is inmiddels de 3e generatie werkzaam.

In de 60-er jaren bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit agenturen van fabrikanten in Tsjechoslowakije. De bedrijfsnaam was destijds M. van Ommen Agenturen.

Vanaf 1989 is dit geleidelijk veranderd en wordt er in toenemende mate geïmporteerd. De leveranciers bevinden zich binnen en buiten Europa. Tegelijkertijd met de eigen import is ook de voorraadhouding een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleidt, dat we nu in 2012 met ons kantoor naar het pand van onze logistieke partner Tielbeke zijn verhuisd. In 2012 is derhalve ook de bedrijfsnaam veranderd in M. van Ommen Trading – Zwolle, omdat de nieuwe naam beter overeenkomt met de dagelijkse werkzaamheden.

Vanaf februari 2016 zijn wij de dealer van Manuscript U.K. voor de Nederlandse markt. Manuscript is sinds 1856 een Engelse fabrikant die is gespecialiseerd in Kalligrafiepennen met een breed assortiment bijbehorende accessoires. Bovendien hebben ze het assortiment in de loop der jaren uitgebreid met o.a. italic-pennen, callicreative pennen en wax seal artikelen. De meest gangbare artikelen worden in aantrekkelijke blister verpakkingen aangeboden maar er zijn ook luxe cadeau verpakkingen.

Via de website Manuscriptkalligrafie.nl willen wij onze klanten een informatief platform bieden met betrekking tot het Manuscript assortiment.